Onze website maakt gebruik van functionele cookies die geen persoonlijke gegevens verzamelen en bewaren.
Vignet 100 Jaar Ambachtelijke bakker - Bakkerij Hoekx

Het bakkersvak is ons met de paplepel ingegoten. Al honderd jaar woont, leeft en werkt de familie Hoekx in en om de bakkerij aan de Leenderweg. Van generatie op generatie bakken wij brood en banket met liefde en aandacht voor het ambacht en voor onze producten.

pure ambacht

altijd heerlijk

vers brood

Genieten van brood.

Kwaliteit staat bij ons voorop. Al onze producten worden ambachtelijk  bereid in een modern ingerichte bakkerij. Een groot deel van ons assortiment bakken we op een stenen ovenvloer en nog altijd volgens ‘de recepten van opa Alphons’. Daarnaast gebruiken we alleen de beste, dagverse ingrediënten, bij voorkeur lokaal betrokken. Met recht zijn we trots op onze historie, ons bedrijf en ons product. Ons Tarvo-brood werd al eens bekroond met GOUD door het Nederlands Bakkerij Centrum.

Kom in onze winkel genieten van alle lekkernijen en de geur van vers gebakken brood of bestel online via onze webshop. Bestellingen vanaf € 25,00 bezorgen we gratis binnen Valkenswaard. Heb je speciale wensen? Vertel het ons! We denken graag met je mee.

Etienne en Miriam Hoekx
Derde generatie Bakkerij Hoekx

Etienne & Miriam Hoekx

geschiedenis

Derde generatie

links: Etienne Hoekx, derde generatie
rechts: zijn vader Wil Hoekx, is helaas onlangs overleden

Sinds 1914

Bakkerij Hoekx heeft een rijke geschiedenis die start in 1914, als Alphons Hoekx vanuit het Belgische Lommel vlucht naar Nederland. Hier vestigt hij zich en leert het bakkersvak. Op 18 april 1921 trouwde hij met Liza Roberscheuten. Samen kochten zij een pand op de plek waar de huidige bakkerij staat (toen nog de ‘Stationstraat’) en op 25 april 1921 startten zij officieel de bakkerij / kruidenierswinkel Hoekx-Roberscheuten. Midden in de crisis, in 1924 bouwden ze hier een compleet nieuw pand, volgens een ontwerp in de stijl van de Amsterdamse school. Hiervoor schakelde Alphons architect Jan Luijten uit Aalst in. In die tijd verwierf hij ook de opdracht om brood te leveren aan tewerkgestelde werklozen.

Ruim vijftig jaar werd het brood bezorgd bij klanten. Tot 1928 met paard en kar, gevolgd door de bakfiets en in 1949 bracht Tante Els brood rond in de eerste bezorgauto. Toen Wil Hoekx in 1970 de bakkerij overnam stopte de bakkerij met het bezorgen van brood. Zijn vrouw Johanna en zijn schoonzus Maria werden het gezicht van de gezellige winkel.

Het gezin ‘Hoekx’ heeft altijd bij de bakkerij gewoond. De keuken en woonkamer waren slechts een deur verwijderd van de bakkerij en van de winkel. De bakkerij is daardoor altijd een onderdeel geweest van het gezinsleven. Zoon Etienne liep al vanaf zijn vijfde jaar in de bakkerij rond om hier en daar mee te helpen en kreeg de passie voor het vak mee.

Na het succesvol voltooien van zijn bakkersopleiding namen Etienne en zijn vrouw Miriam de bakkerij in 1996 over van vader Wil. Hoewel Wil de bakkerij na 26 jaar trouwe dienst officieel overdroeg, was hij lange tijd nog dagelijks in de bakkerij. In 2021 stierf Wil, na een kort ziekbed.
Hoewel er veel veranderd is in de loop der jaren, is de liefde voor het ambacht altijd gebleven. Brood wordt nog altijd ambachtelijk gebakken op een stenen ovenvloer en het befaamde roggebrood en tarwebrood worden nog gebakken volgens opa’s recept. In de bakkerij wordt uitsluitend met dagverse grondstoffen en de beste ingrediënten gewerkt. Kwaliteit en smaak staan voorop.

Bakkerij Hoekx is een begrip in Valkenswaard en verre omgeving. Klanten komen niet alleen voor brood, maar ook voor de appelflappen van eigengemaakt bladerdeeg en voor heerlijk gebak. Beroemd zijn de groot formaat vlaaien, met een doorsnede van maar liefst 30 centimeter. Bovendien bliezen Etienne en Miriam de bezorgdienst weer leven in. Dagelijks bezorgen ze op bestelling met name vlaaien en worstenbroodjes bij zakelijke klanten in de omgeving.

Sinds 15 maart 2021 mag Bakkerij Hoekx zich Hofleverancier noemen. Op 20 april overhandigde Burgemeester Ederveen van Valkenswaard de Koninklijke beschikking van Zijne Majesteit de Koning aan het bakkersgezin Hoekx.

100 jaar

In 2021 bestaat de bakkerij 100 jaar
en zijn Etienne en Miriam 25 jaar eigenaar.

Dubbel feest

Werken bij bakkerij Hoekx

Kom werken in onze modern ingerichte bakkerij en bak heerlijk brood en banket waar mensen van smullen. Nergens leer je het vak beter dan bij ons!
Op dit moment zoeken we een
* Leerling brood- en banketbakker, niveau 2 of 3 en een
* winkelbediende voor zaterdag

Bel of mail ons voor een gesprek.